Следвайте Гласове в ТелеграмОколо една трета от бойните машини на пехотата

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОколо една трета от бойните машини на пехотата
Коментари Харесай

The Insider: Киев е загубил най-малко една трета от бойните машини Брадли, получени от САЩ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Около една трета от бойните машини на пехотата " Брадли ", доставени от Вашингтон на Киев, вероятно са унищожени, развалени или изоставени, оповестява изданието The Insider, базирайки се на холандския портал за военни анализи Oryx.

По-рано беше оповестено, че помощта на Съединени американски щати за Украйна включва, наред с другото, 109 бойни машини на пехотата " Брадли ".

„ Oryx оповестява, че в този миг е нагледно потвърдено, че 34 бойни машини " Брадли " са били изоставени, развалени или унищожени... Това значи, че към една трета от тях към този миг може да са изгубени или унищожени “, оповестява обявата.

По-рано Washington Post съобщи, че компликациите, пред които са изправени украинските войски в минните полета, са показали уязвимостта на западната техника, включително машините " Брадли " и немските танкове " Леопард ", и забавят украинската офанзива.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров значи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Министерството на външните работи на Руската федерация заяви, че страните от НАТО си „ играят с огъня “, като доставят оръжие на Украйна.

Кремъл заяви, че помпането на Украйна с оръжие от Запада не способства за триумфа на руско-украинските преговори и ще има негативен резултат. Лавров също по този метод заяви, че Съединени американски щати и НАТО са непосредствено забъркани в разногласието в Украйна, „ включително с изключение на доставката на оръжие, единствено че и образованието на персонален състав... във Англия, Германия, Италия и други страни “.

Украинската контраофанзива в Южнодонецкото, Артьомовското и на първо място в Запорожското направление започва на 4 юни. Киев разположи готови от НАТО бригади, въоръжени със западни технологии, включително по този метод рекламираните немски танкове " Леопард ". Както заяви на 11 юли министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, врагът не е постигнал дилемите си в нито едно направление, а загубите му надвишават 26 000 бойци, 1244 танка и хиляди друга техника, 21 самолета и 6 хеликоптера.

Сред унищожените машини са 17 танка " Леопард ", пет френски колесни танка AMX и 12 американски бойни машини на пехотата " Брадли ", 43 гаубици M777 и 46 самоходни оръдия от Полша, Съединени американски щати и Франция. Кадрите на ударени танкове " Леопард " на бойното поле предизвикаха голям резонанс на Запад, а големите загуби се удостоверяват от незабавната доставка на нови партиди оборудване от Щатите.

Според Шойгу западното разузнаване отбелязва високата успеваемост на руската отбрана и превантивните удари на въоръжените сили на РФ. Във връзка с доставката на американски касетъчни боеприпаси за въоръжените сили на Украйна, значи министърът, въоръжените сили на РФ ще бъдат принудени да използват същите снаряди – само че „ много по-ефективни “.

На фона на неналичието на успех на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, западните медии оповестиха, че Киев е спрял да хвърля големи детайли и западна техника в битка, а държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен изрази мнение, че офанзивата на въоръжените сили на Украйна няма да бъде еднократен акт, а ще продължи " още много месеци ".

Инфо: novini247.com

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР